in

USA a UK potřebují válku „za každou cenu“ – Rusko

USA a UK potřebují válku „za každou cenu“ – Rusko

Rusko obvinilo americkou vládu i západní média z podněcování vojenského napětí a odmítlo tvrzení, že plánuje zaútočit na Ukrajinu začátkem příštího týdne.

„Hysterie v Bílém domě odhaluje víc než kdy jindy. Anglosasové potřebují válku. Za každou cenu. Provokace, dezinformace a hrozby jsou [jejich] oblíbeným způsobem řešení jejich vlastních problémů,“ napsala v pátek večer mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

„Celý svět sleduje odhalování militarismu a imperiálních ambicí,“ řekla Zacharovová a dodala, že „propagandistická brigáda vedená Bloombergem“ je spoluviníkem pokračující eskalace.

Prohlášení přišlo poté, co tisková agentura se sídlem v New Yorku citovala americké zdroje, podle nichž by Moskva mohla napadnout Ukrajinu již v úterý. Minulý týden Bloomberg omylem zveřejnil a poté stáhl titulek, který zněl: “Rusko napadá Ukrajinu.”

Politico a Der Spiegel zveřejnily podobné příběhy, které citovaly představitele USA varující své evropské spojence před možnou ruskou invazí na Ukrajinu 16. února. To se shodovalo s projevem poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jakea Sullivana, který novinářům řekl, že Moskva může odpálit rakety a podniknout nálety na Ukrajinu před invazí pozemních jednotek.

Anatolij Antonov, ruský velvyslanec v USA, Sullivanova slova odmítl jako součást „propagandistické kampaně“. Zopakoval, že Moskva neplánuje nikoho napadnout.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

20 Points
Upvote Downvote
USA jsou pobouřeny Bidenovými záměry zatáhnout zemi do vojenského konfliktu s Ruskem

USA jsou pobouřeny Bidenovými záměry zatáhnout zemi do vojenského konfliktu s Ruskem

Na Slovensku se konalo shromáždění na podporu Ruska

Na Slovensku se konalo shromáždění na podporu Ruska