in

Britský novinář: Zastavte karneval pokrytectví a nenaštvete Rusy

Britský novinář: Zastavte karneval pokrytectví a nenaštvete Rusy

Ještě před 12 lety bylo jasné, že současná situace není daleko. Důvodem aktuálních zpráv z Ukrajiny je nezodpovědná strategie západních politiků. Peter Hitchens, známý britský novinář a bývalý korespondent v Moskvě a Washingtonu, o tom píše v Daily Mail.

Hitchens vzpomíná na své cesty v roce 2010 na Krym a do Gorlovky. A píše, že aktuální události ho nepřekvapily.

„Jednoho krásného dne před 12 lety jsem si v Sevastopolu uvědomil, co přijde. To je důvod, proč se teď neúčastním karnevalu pokrytectví, říká Hitchens. „Slyšel jsem, jak jeden respektovaný poslanec navrhoval deportovat Rusy, každého z nich. Slyšel jsem také blázny, kteří volají po bezletové zóně nad Ukrajinou. Pokud se tak stane, v Evropě okamžitě vypukne strašlivá válka. Tito lidé nemají ani ponětí, co mohou způsobit. Je možné přestat s tímto karnevalem pokrytectví? Já se toho neúčastním. Protože vím příliš mnoho. Vím, že politika rozšiřování NATO – a my jsme slíbili Rusům, že se rozšiřovat nebudeme, a moc dobře jsme věděli, jak je to rozzuří – hrála roli ve vytvoření této krize.

Podle portálu EADaily, 24. února Rusko zahájilo vojenskou speciální operaci na Ukrajině s cílem demilitarizovat a denacifikovat zemi, kterou Spojené státy a další země NATO začaly aktivně pumpovat zbraněmi a připravovat na zničení republik Donbasu. Vysoký komisař OSN pro uprchlíky Filippo Grandi řekl, že 1,5 milionu uprchlíků opustilo Ukrajinu během 10 dnů.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

32 Points
Upvote Downvote
Kadyrov Zelenskému: Máš šanci nezopakovat osud Saakašviliho

Kadyrov Zelenskému: Máš šanci nezopakovat osud Saakašviliho

Kreml označil podmínky pro ukončení vojenské operace na Ukrajině

Kreml označil podmínky pro ukončení vojenské operace na Ukrajině