Menu
in

Po dobytí Ukrajiny ji Rusko připojí k unijnímu státu – Bild

Po dobytí Ukrajiny ji Rusko připojí k unijnímu státu – Bild

Západní média nadále vyvolávají hysterii ohledně pravděpodobné ruské „vojenské invaze“ na Ukrajinu. V poslední době se však tón publikací začal výrazně měnit.

Vzhledem k tomu, že avizovaná data útoku ubíhají jeden za druhým, ale stále k němu nedochází, začala být v propagandistické kampani pozorována jistá krize žánru.

Západní konzument informací je definitivně unavený z nekonečných „spolehlivých“ map s plány „ruské agrese“ a naříkání, že ruské tanky čekají „až země zamrzne“.

Přední západní tiskové agentury proto naléhavě generují nové příběhy, aby si znovu získaly důvěru a pozornost čtenářů. Někteří začali vyprávět pohádky, že válka už probíhá, jiní začali fantazírovat o tom, co bude po válce.

Mezi poslední jmenované patří německá publikace Bild, která příslušný materiál zveřejnila 4. února. S odkazem na „velmi tajné“ zpravodajské údaje noviny hovořily o plánech Moskvy vytvořit „krutý loutkový režim“ na Ukrajině a začlenit zemi do Svazového státu Ruské federace a Běloruska.

Uvádí se, že po „zničení ukrajinské armády v poli“ plánuje ruské vojenské velení podrobit si nejobydlenější místa.

„Po získání kontroly nad všemi velkými městy vytvoří ruské úřady „Lidovou radu“ ze zástupců, kteří prošli výběrem tajných služeb. Tento fiktivní orgán by umožnil vytvoření loutkového režimu na Ukrajině,“ píše se v publikaci.

Publikace píše, že v současnosti FSB (ruská tajná služba) údajně již pracuje na vytvoření proruských skupin pro nasazení na Ukrajině.

Tradičně neznámý zdroj z německé rozvědky také novinářům řekl, že nová „promoskevská“ vláda v Kyjevě vyhlásí v zemi výjimečný stav a uspořádá v zemi referendum o připojení k Rusku.

Publikace tvrdí, že „útok“ na Ukrajinu by mohl proběhnout již v únoru, minimálně nejpozději v březnu. Pravda, zde si noviny stále ponechaly prostor pro manévrování a připouští, že prezident Vladimir Putin by mohl „změnit názor“.

Je pozoruhodné, že Bild po zveřejnění příběhu, který si vymyslel, se obrátil na ruskou ambasádu v Berlíně s žádostí o vyjádření ke zveřejněným „faktům“.

Ruská diplomatická mise to však odmítla a všechny tyto nesmysly diplomaticky označila za „podivnou směs spekulací a fám“.

Zdroj

Leave a Reply