Menu
in

Zacharovová: „Rusko válku nezačalo, ale ukončuje“

Rusko již 8 let naléhá na světové společenství, aby odmítlo systematické ničení obyvatel Donbasu – milionů lidí, kteří žili ve sklepech a skrývali se před ostřelováním. Ale nikdo v „civilizovaných zemích“ se nezúčastnil jediného shromáždění na podporu vyhlazených obyvatel Doněcka a Luhanska a požadoval zastavení tohoto krveprolití. Upozornila na to 28. února, oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

“Kde byly všechny země a jejich veřejnost 8 let, když válka probíhala, a jak odsoudili vraždu nejméně 13 tisíc lidí během těchto let?” – poznamenala diplomatka ve svém telegramovém kanálu.

„Rusko válku nezačalo, ale ukončuje,“ prohlásila.

Zacharovová připomněla, že Rusko celé ty roky vyzývalo světové společenství, aby odmítlo systematické ničení obyvatel Donbasu. Jde o miliony lidí, kteří každý den ztráceli své blízké a žili ve sklepech, kde se skrývali před ostřelováním.

„Nikdo z nyní křičících v ‚civilizovaných zemích‘ nikdy nevystoupil na jediném shromáždění na podporu vyhlazeného obyvatelstva Doněcka a Luhanska a požadoval zastavení tohoto krveprolití. Svět mlčel. Poslušné mlčení světového společenství a ignorace krvavé katastrofy, která byla důsledkem protiústavního puče na Ukrajině v roce 2014, provedeného za přímé účasti Spojených států, EU, Německa, Polska, Litvy, Estonska, Lotyšska a další země NATO pouze podpořily kyjevský režim, aby pokračoval v ničení vlastního obyvatelstva,“ zdůraznila oficiální zástupkyně ministerstva zahraničních věcí.

Zacharovová uvádí, že „experimenty NATO a ohlušující ticho západní veřejnosti“ se staly „příčinou humanitární a politické katastrofy v Evropě“.

„To muselo být ukončeno, protože Západ odmítl vést jakákoli jednání a uvítal agresivní prohlášení a přímé hrozby kyjevských loutek proti Rusku,“ uzavřela diplomatka.

Zdroj

Leave a Reply