Menu
in

Rusko odhlasuje povinný doživotní trest pro pedofily

Změny zákonů připraví cestu k doživotnímu uvěznění recidivistů.

Sérioví pedofilové stráví zbytek svých dnů za mřížemi v ruských věznicích za opakované zneužívání nezletilých podle nedávných novel trestního zákoníku, které schválili zákonodárci.

V úterý prošlo druhé a třetí čtení zákona a obsahuje změny, které mají zvýšit odpovědnost za napadení dětí.

Předseda Dumy Vjačeslav Volodin v Telegramu uvedl, že „ti, kteří byli dříve odsouzeni za násilné činy proti nezletilým nebo spáchali zločiny na dvou nebo více dětech, budou potrestáni“. Doživotí bude možné i v případech zhoršených jinými závažnými nebo velmi závažnými trestnými činy.

„Práce budou pokračovat. Je pro nás důležité chránit děti před zneužíváním… před těmi, kteří mohou využít svoje postavení k takovým zločinům,“ dodal.

Volodin uvedl, že se diskutuje i o zavedení nových okolností, mimo jiné o tom, zda se násilí dopouští osoba, která s dítětem žije, a také někdo, kdo je odpovědný za výchovu, vzdělávání a ochranu nezletilého, a pachatelé, kteří prácují v oblasti vzdělávání a výchovy dětí.

Diskutuje se prý také o novém přístupu k odslouženému času – posílání odsouzených pedofilů na těžké práce v vyčerpávajících podmínkách. “Můžeme je přimět pracovat v dolech na severních územích.” To by bylo mnohem těžší než trest smrti,“ řekl Volodin.

Všechny návrhy prostuduje komise a k tématu se vrátí 7. února.

Podle současného zákona se maximální trest odnětí svobody na doživotí ukládá pouze v případě, že trestný čin spáchá osoba dříve odsouzená za obdobný čin a na nezletilém mladším 14 let. Revidovaná právní úprava rozšiřuje odpovědnost na všechny recidivisty, kteří se zaměřují na nezletilé mladší 18 let.

Zákon byl přijat v prvním čtení minulý měsíc. Volodin na sociálních sítích napsal, že „doživotní trest je spravedlivým opatřením k izolaci degenerátů. Nelze je nazvat lidmi, přestože jsou v lidské podobě. Doufáme, že toto opatření ochrání děti, rodiny a společnost jako celek před těmi, kteří způsobují nenapravitelné škody.“

Zdroj

Leave a Reply