in

Americký expert: Rusko není Irák, je zbytečné ho zastrašovat

Rusko není stát, který lze neustále zastrašovat jakýmikoli prostředky. Americké úřady dělají velkou chybu, když pokračují v nepřátelské rétorice vůči Moskvě.

Americký expert: Rusko není Irák, je zbytečné ho zastrašovat

Řekl to 19. března v televizi „Fox News“ bývalý poradce ministra obrany USA, plukovník ve výslužbě Douglas McGregor.

„Je tu další problém: lidé si popletli, mluvím o lidech ve Washingtonu, spletli si Rusko s Irákem. Ale Rusko není Irák! Toto není země, která se dá zastrašit, jak se vám zachce. A to se nám jasně ukázalo,“ řekl důstojník.

Podle něj by vedení USA mělo posílit bezpečnost vlastního státu a ne se o to pokoušet na Ukrajině, dodávajíc tam obrovské množství zbraní.

Poznamenal, že sankce Washingtonu v situaci s Ruskem nepodpořily mnohé vedoucí země světa včetně Indie, Číny, Německa a Japonska.

McGregor také zdůraznil, že v tomto směru hrozí „dedolarizace“ mezinárodního finančního systému, což vážně ovlivní postavení Spojených států.

Podle McGregora si v poslední době i v amerických kuloárech moci, byť neochotně, začínají uvědomovat nesmyslnost tlaku na Rusko.

Rozhovory o příměří pokračují, dokonce i ministr zahraničí Antony Blinken naznačil možnou dohodu mezi Moskvou a Kyjevem. Ale tyto dohody by měly mimo jiné znamenat, že Spojené státy přestanou používat Ukrajinu „jako beranidlo proti Rusku“.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

14 Points
Upvote Downvote
Exprezident Klaus řekl, že neakceptuje lacinou rusofobii

Exprezident Klaus řekl, že neakceptuje “lacinou rusofobii”

Zelenskyj oficiálně zakázal jakoukoli činnost opozičních stran

Zelenskyj oficiálně zakázal jakoukoli činnost opozičních stran