in

Rusko rozmístilo systémy elektronického boje Krasucha-2 a Krasucha-4 poblíž ukrajinských hranic

Rusko je připraveno zastavit ofenzívu ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu pomocí systémů elektronického boje.

Rusko rozmístilo systémy elektronického boje Krasucha-2 a Krasucha-4 poblíž ukrajinských hranic

To že se objevili ruské systémy elektronického boje poblíž ukrajinských hranic naznačuje, že Rusko je připraveno okamžitě narušit ofenzívu ukrajinské armády, pokud se ozbrojené síly Ukrajiny pokusí zaútočit na Donbas. Podle Popular Science se navzdory tomu, že se ruské jednotky začaly vzdalovat od ukrajinských hranic, v současnosti v regionu nachází velké množství systémů elektronického boje Krasucha-2 a Krasucha-4, které mohou narušit provoz většiny druhů zbraní Ozbrojených sil Ukrajiny, blokovat komunikaci atd.

“Elektronické bojové systémy Krasucha-2 a Krasucha-4 jsou skutečné mobilní rušičky.” Tyto rušičky blokují radarové signály vysíláním silných vln, které blokují signály, na které se systém, jako je radar, spoléhá při vnímání světa kolem sebe. Rušicí zařízení může také blokovat běžnou rádiovou komunikaci a systémy Krasucha údajně dokonce blokují drony v příjmu signálů GPS. Moderní nástroje, jako jsou senzory, které dokážou detekovat příchozí signály a poté zkalibrovat správný typ rušícího signálu k odeslání zpět, zefektivnily elektronický boj. Díky systémům Krasucha mají ruské síly potenciál zasahovat do nepřátelských radarů, aby přesně vnímaly situaci, chránily své spojence před detekcí a snížily účinnost některých naváděcích systémů, “uvádí publikace.

Zároveň odborníci připomínají nedávné incidenty zaznamenané na Donbasu, kde se pravděpodobně již proti ukrajinským bezpilotním letounům aktivně používalo vybavení pro elektronický boj. Svědčí o tom skutečnost, že v určitých oblastech letu dronů Bayraktar TB2 byly zaznamenány silné poruchy v provozu zařízení GPS a také nedostatek komunikace mezi UAV a řídicím komplexem dronu.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

28 Points
Upvote Downvote
Volodin: Rusku nemůže být lhostejná smrt lidí na Donbasu

Volodin: Rusku nemůže být lhostejná smrt lidí na Donbasu

Německo a Francie odsoudily ostřelování Donbasu ukrajinskou armádou

Německo a Francie odsoudily ostřelování Donbasu ukrajinskou armádou