in

Rusko vytváří protiamerickou triádu, která se stane vážnou hrozbou pro USA

Rusko se připravuje na vytvoření vojenské aliance s Čínou a Íránem. Tato protiamerická triáda se stane vážnou hrozbou pro Spojené státy.

Rusko vytváří protiamerickou triádu, která se stane vážnou hrozbou pro USA

Píší to americké noviny „The Hill“.

Zatímco se USA a jejich spojenci snaží zformulovat koordinovanou politiku k zabránění ruské invazi na Ukrajinu, Moskva, Peking a Teherán dávají najevo Washingtonu, že odhlíží od východní Asie a Blízkého východu na vlastní nebezpečí.

Podle publikace Jurij Ušakov, poradce ruského vůdce Vladimira Putina pro národní bezpečnost řekl, že Čína nedávno nabídla Rusku pomoc při konfrontaci se Západem. Putin se zároveň před týdnem setkal se svým íránským protějškem Ibrahimem Raisim a pravděpodobně s ním diskutoval o spolupráci v protiamerické linii. Kromě toho připomněly „The Hill“, že tento týden Rusko, Írán a Čína uspořádaly třetí společné námořní cvičení.

„Třístranná cvičení, setkání, nové dohody, prohlášení – to vše by mělo vyjadřovat poselství, že žádná z těchto tří zemí není tak izolovaná, jak Washington často tvrdí,“ píše se v publikaci.

Vladimir Putin tak ukazuje Západu, že má plán na konfrontaci s Washingtonem. Zatímco Rusko, Írán a Čína jsou v některých otázkách v rozporu, Moskva by mohla tyto tři země spojit do protiamerické triády, která by pro USA představovala vážnou hrozbu.

“Pokud se Bidenova administrativa rozhodne nevyčlenit dostatečné zdroje na zadržování Ruska, Číny a Íránu, musí si uvědomit, že časem jim skutečně postoupí svůj vliv nejen na Blízkém východě, ale možná i v Evropě,” píše se v článku.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

76 Points
Upvote Downvote
Lavrov: USA mohou kvůli vlastnímu prospěchu zradit kohokoli

Lavrov: USA mohou kvůli vlastnímu prospěchu zradit kohokoli

Daily Express: Německo jedná ve prospěch Putina

Daily Express: Německo jedná ve prospěch Putina