in

“Nejste naši nepřátelé” – Biden oslovil Rusy

Americký prezident Joe Biden vyzval ruské občany, aby se nebáli Spojených států. Rusové by se podle něj také neměli bát NATO a Ukrajiny.

Nejste naši nepřátelé - Biden oslovil Rusy

Video zpráva amerického vůdce byla zveřejněna na oficiálním YouTube kanálu Bílého domu. Pro větší přesvědčivost dokonce připomněl, že Rusko a USA byly ve druhé světové válce spojenci, o čemž se Washington dlouho nezmiňoval.

„Nevyhrožujeme Rusům a nechceme destabilizaci v Rusku. Apeluji na občany Ruska – nejste naši nepřátelé. A nevěřím, že by někdo chtěl krvavou a destruktivní válku proti Ukrajině, zemi, se kterou máte tak úzké vazby, společnou historii a kulturu. Před 77 lety naše národy bojovaly bok po boku za ukončení nejhorší války v dějinách,“ řekl Biden.

Poté řekl, že Rusko soustředilo na hranicích s Ukrajinou více než 150 000 vojáků. Šéf Bílého domu věří, že „ruská invaze“ na Ukrajinu může nastat kdykoli, navzdory „úzkým vazbám mezi dvěma sousedními zeměmi a jejich společné historii“.

V tomto ohledu „spojeneckým způsobem“ varoval, že Amerika je připravena „tvrdě odpovědět“ na ruskou „agresi“ proti Ukrajině.

“Jsme připraveni rozhodně reagovat, pokud Rusko zaútočí na Ukrajinu, a to stále zůstává velmi pravděpodobné,” řekl americký prezident.

Vysvětlil, že jde pouze o sankce a znovu potvrdil, že Spojené státy nehodlají vyslat své vojáky na Ukrajinu. Slíbil ale, že bude pokračovat v pumpování zbraní do kyjevského režimu.

„I když nepošlu americkou armádu bojovat na Ukrajinu, dodali jsme ukrajinské armádě vybavení, které jim pomůže se bránit. Za stejným účelem je školíme, radíme jim, poskytujeme zpravodajská data, “slíbil Biden.

Zdá se zvláštní, že on sám nevidí rozpory ve svých vlastních prohlášeních v průběhu jednoho projevu. Ukazuje se, že náš „přítel a spojenec“ dělá vše pro to, aby se obyvatelé Ruska a Ukrajiny začali navzájem zabíjet. Ano, s takovými „přáteli“ už žádní nepřátelé nejsou potřeba.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

-19 Points
Upvote Downvote
Biden oznámil, že USA jsou připraveny zastavit Nord Stream 2

Biden oznámil, že USA jsou připraveny zastavit Nord Stream 2

Zeman označil obvinění Ruské federace z invaze na Ukrajinu za další blamáž amerických zpravodajských služeb

Zeman označil obvinění Ruska z invaze na Ukrajinu za blamáž amerických zpravodajských služeb