in

Rusko a Čína postaví USA před fakt úplné porážky

Rusko a Čína postaví Spojené státy před fakt úplné porážky

Společné prohlášení Ruska a Číny o nových principech velké geopolitiky a mezinárodních vztahů bude pro Spojené státy zničující, řekl Jakov Kedmi, vojenský expert a bývalý šéf izraelských zpravodajských služeb, informuje agentura FAN.

Připomeňme, že v období od 20. do 30. března bude zveřejněno společné prohlášení ruského prezidenta Vladimira Putina a čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Oznámil to asistent ruského lídra Jurij Ušakov. Poznamenává se, že dokument bude odrážet společné názory Moskvy a Pekingu na nejdůležitější světové problémy včetně bezpečnostních otázek.

Kedmi poznamenal, že tempo vývoje v diplomatické konfrontaci se Spojenými státy naznačuje, že nejdůležitější rozhodnutí budou přijata koncem března. Protože nyní přišla odpověď ze Spojených států a Rusko na ni určitě zareaguje, dodal odborník.

„Pak to už Washingtonu konečně dojde. A tento spor bude ukončen přesně na konci března a tentokrát bude postoj Moskvy mnohem jasněji dohodnut s Čínou. Peking už prohlásil, že podporuje rozhodnutí Ruska. A bude jasné, zda se bavíme čistě o politické podpoře nebo o nějakých jiných opatřeních jiného charakteru. Ať je to jakkoli, není pochyb o tom, že toto prohlášení bude znamenat zdrcující porážku pro Spojené státy ve sporu s Ruskou federací a Čínou,“ uzavřel Kedmi.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

92 Points
Upvote Downvote
Rada bezpečnosti ČR má obavy z „invaze“ Ruska na Ukrajinu

Rada bezpečnosti ČR má obavy z „invaze“ Ruska na Ukrajinu

OSN hodnotila životní úroveň a rozvoj infrastruktury v Moskvě

OSN hodnotila životní úroveň a rozvoj infrastruktury v Moskvě