in

Volodin: Rusku nemůže být lhostejná smrt lidí na Donbasu

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin na svém Telegram-kanálu  komentoval prohlášení Západu o ruské „invazi“ na Ukrajinu.

Volodin: Rusku nemůže být lhostejná smrt lidí na Donbasu

„V posledních týdnech Západ slíbil „invazi“ Ruské federace na Ukrajinu. Za dezinformaci se zatím nikdo neomluvil. Místo toho vidíme, že Kyjev se v rozporu s dohodami z Minsku pokusil eskalovat konflikt a zahájil minometné ostřelování osad v Donbasu. Zelenskij navíc řekl, že nebude jednat s Doněckou a Luganskou lidovou republikou. Komunální volby a politické urovnání jsou záležitosti, které nelze řešit bez dohody s představiteli lidových republik. Pokud strany konfliktu nevyjednávají, kdo by pak měl tyto problémy řešit?“

Vjačeslav Volodin upozornil, že Zelenskij podle vlastních slov fakticky odmítá implementovat minské dohody, a tak není náhoda, že se poslanci Státní dumy vyslovili pro nutnost uznat DLR a LPR jako suverénní státy.

„Lidé trpí, umírají. Nemůžeme být lhostejní,“ vysvětlil předseda Státní dumy Ruské federace. „Máme obavy o ochranu ruských občanů a krajanů, kteří tam žijí. Na území Doněcké a Luganské lidové republiky se nacházejí masové hroby obyvatel. Vyšetřovací výbor Ruska zahájil trestní řízení kvůli špatnému zacházení s civilním obyvatelstvem a použití prostředků a metod, které jsou v ozbrojeném konfliktu zakázané mezinárodní smlouvou.

Současně jsou zločiny Kyjeva utajovány Washingtonem a Bruselem.

„Nevidíme žádné odsouzení nebo vyšetřování zločinů proti lidskosti. Hovoříme o smrti lidí během státního převratu v roce 2014, během žhářství Domu odborů v Oděse, během represivních operací na Donbasu. Co to je, když ne genocida? Takové zločiny nemají promlčecí lhůtu,“ zdůraznil Volodin. „Je důležité nyní zjistit fakta, aby pachatelé museli být potrestáni. Poslanci evropských parlamentů, Parlamentní shromáždění Rady Evropy a Parlamentní shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě však místo odsuzování a snahy urovnat věci zaujímají pštrosí postoj. Existují dvojí metry.”

Zdroj

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Prezident Miloš Zeman hovořil o pokusu o převrat

Prezident Miloš Zeman hovořil o pokusu o převrat

Rusko rozmístilo systémy elektronického boje Krasucha-2 a Krasucha-4 poblíž ukrajinských hranic

Rusko rozmístilo systémy elektronického boje Krasucha-2 a Krasucha-4 poblíž ukrajinských hranic