in

Putin: Maďarsko nakupuje ruský plyn pětkrát levněji, než je tržní cena v Evropě

Ruský prezident Vladimir Putin během jednání v Kremlu řekl maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi, že Rusko prodává jeho zemi plyn pětkrát levněji, než jsou tržní ceny v Evropě.

Putin: Maďarsko nakupuje ruský plyn pětkrát levněji, než je tržní cena v Evropě

„Vzhledem k tomu, že celá Evropa nyní zažívá energetickou, resp. plynovou krizi, bylo velmi důležité uzavřít výše zmíněné dlouhodobé smlouvy. Děkujeme, že jsme je mohly podepsat. A během našeho dnešního setkání bych rád dosáhl cíle zvýšit objem dodávek,“ obrátil se Orbán na Putina.

„Musím říci, že tyto smlouvy do roku 2036, podepsané loni, jsou samozřejmě především výsledkem vaší práce,“ poznamenal ruský vůdce. „A v tomto smyslu je důležité nejen to, že stabilní dodávky budou zajištěny až do roku 2036, ale je také důležité, že dnes Maďarsko nakupuje ruský plyn pětkrát levněji, než je tržní cena v Evropě.“

„Jak obvykle říkáme v takových případech, když mají naši partneři volby, budeme spolupracovat s jakýmkoli zvoleným vedením. Ale musím poznamenat, že díky vaší práci ve vztahu k Rusku se toho hodně udělalo v zájmu lidu Maďarska a v zájmu Ruska. Doufám, že tato vzájemná spolupráce bude pokračovat,“ pokračoval Putin.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

25 Points
Upvote Downvote
Přátelská cena: Itálie získala od Gazpromu zakázku, o které si Evropa může nechat zdát

Přátelská cena: Itálie získala od Gazpromu zakázku, o které si Evropa může nechat zdát

George Soros označil Si Ťin-pchinga za „největší hrozbu“

Soros označil Si Ťin-pchinga za „největší hrozbu“