in

V Černém moři začala komplexní cvičení ruského námořnictva na obranu Krymu

V Černém moři byla zahájena rozsáhlá vojenská cvičení ruského námořnictva, v rámci kterých se vypracovávají úkoly na obranu krymského pobřeží.

V Černém moři začala komplexní cvičení ruského námořnictva na obranu Krymu

Jak informovala 12. února tisková služba Ministerstva obrany Ruské federace, do cvičení je zapojeno více než 30 lodí Černomořské flotily, které současně jely na moře ze Sevastopolu a Novorossijska.

„Lodě a pobřežní jednotky Černomořské flotily vyrazily na moře a na cvičiště během úvodní fáze cvičení, které se vede pod vedením velitele Černomořské flotily, admirála Igora Osipova,“ uvádí se ve zprávě.

Upřesňuje se, že všechny lodě ve vytvořených skupinách opustily své stálé základny a provedly přechod do určených oblastí.

“Účelem cvičení je bránit mořské pobřeží Krymského poloostrova, základny sil (vojska) Černomořské flotily, jakož i objekty hospodářského sektoru, námořní komunikace a oblasti námořní hospodářské činnosti před možnými vojenskými hrozbami hypotetického nepřítele,” uvedlo ministerstvo obrany.

Kromě formací lodí se do cvičení zapojuje také letecká flotila a jednotky pobřežních jednotek. Budou muset provést komplex raketových a dělostřeleckých střeleb, vypracovat aplikaci raketových a bombových útoků na námořní, pobřežní a vzdušné cíle.

Vojenské oddělení vysvětlilo, že tyto složité manévry námořních sil, námořního letectva a jednotek pobřežní obrany Černomořské flotily se provádějí v rámci přípravy na námořní cvičení „pod všeobecným dohledem hlavního velitele námořnictva“.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

14 Points
Upvote Downvote
Francie vysvětlila, proč je agresorem NATO, nikoli Rusko

Francie vysvětlila, proč je agresorem NATO, nikoli Rusko

Západní hysterie nepřesvědčila Švédsko aby vstoupilo do NATO

Západní hysterie nepřesvědčila Švédsko aby vstoupilo do NATO