in

Migrační krize: Britská pohraniční stráž odmítá nařízení vlády zastavovat a vracet zpět lodě s migranty

Britské ministerstvo vnitra se už delší dobu snaží přimět námořní pohraniční stráž, aby lodě s migranty otáčela a vracela zpět na moře do Francie. Ta toto nařízení dlouhodobě nerespektuje a odmítá plnit. Poté co se minulý týden převrhl člun s ilegály a 27 z nich se utopilo, je tento tlak ze strany britské vlády mnohem silnější. Nicméně britské pohraniční síly mají v plánu se bránit soudní cestou.

Odborový svaz zastupující pracovníky britských pohraničních sil uvedl, že se připojil k právnímu boji, který má zabránit tomu, aby musela pohraniční stráž zastavovat a vracet lodě připlouvající do země. Dále uvádí, že pokud vláda odmítne upustit od této politiky, zahájí v nadcházejících týdnech soudní přezkoumání.

Předák odborového svazu Mark Serwotka řekl: „Naši členové pohraničních sil jsou zděšeni myšlenkou, že budou nuceni zavést tak krutou a nelidskou politiku jako je politika zpětného zatlačování. Využijeme všechny právní cesty a možnosti, aby k tomu nikdy nedošlo.

Podle jeho slov by migranti měli mít právo dostat se bezpečně do země, aby mohly být zpracovány vyhodnoceny jejich nároky.

Autor: Tomek Bína
Zdroj: gbnews.uk

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

islámský extremismus

(Video) Londýn není bezpečným místem, jedním z důvodů je islámský extremismus

slovanska divka

(Video) Slovanští vlastenci 🔵⚪🔴 Slovanská síla