in

Migrační krize: Pašerák migrantů už potřetí deportován z Velké Británie

Odsouzený obchodník s lidmi bude potřetí za necelé dva roky deportován z Velké Británie.

Národní kriminální agentuře Spojeného království se podařilo vypátrat v pátek večer ve Walthamstow v severním Londýně Albánce Hazira Lalu (39). Ten byl zatčen, vzat do vazby a předán kolegům z Imigračního oddělení k deportaci.

Úřady tvrdí, že Lala má dlouhý seznam předchozích odsouzení.
V dubnu 2016 byl odsouzen za četné řidičské přestupky a držení falešných dokladů totožnosti. Byl uvězněn na šest měsíců a dostal zákaz řízení na 15 měsíců.

Dne 4. září 2019 byl znovu zatčen ve Velké Británii za trestné činy spojené s organizovaným pašováním migrantů spáchaném v Belgii.

Počátkem roku 2020 byl vydán do Belgie, kde byl odsouzen za obchodování s lidmi a účast ve zločinecké organizaci. Lala dostal pětiletý trest vězení, který mu byl částečně podmíněně odložen. Bylo mu také uloženo zaplatit pokutu ve výši 102 000 eur. Po krátké době se mu ale podařilo proklouznout zpět do Spojeného království.

Loni 20. února byl znovu zatčen podle zákona o přistěhovalectví za překročení povolené délky pobytu.

Další příkaz k jeho deportaci byl podepsán dne 7. dubna 2020 a dne 19. srpna 2020 byl vyhoštěn a poslán zpět do Albánie.

Ale Lala proklouzl zpět do Británie potřetí. Není známo, jakou metodou se dostal přes britské hraniční kontroly. Policisté z kriminální agentury mu byli na stopě od července letošního roku, než ho v pátek večer zatkli.

Podle úřadů Spojeného království jsou albánské organizované zločinecké gangy jednou ze skupin, které se výrazně podílejí na pašování lidí přes Lamanšský kanál. Letos se touto cestou dostalo do Velké Británie více než 25 000 migrantů, což je třikrát více než za celý loňský rok.

Zdroj: gbnews.uk

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

V Anglii ubodali 12letou holčičku.

Amerika se bojí možné války s Ruskem kvůli Ukrajině