in

Ukrajinští ukrofašisté použili dron: jeden voják DLR byl zabit

Oficiální představitel Lidových milicí Doněcké lidové republiky (DLR) plukovník Eduard Basurin řekl, že Kyjev pokračuje ve své účelové agresi proti republice.

Basurin poznamenal, že ukrajinské vedení se snaží uvést světové společenství v omyl a na různých mezinárodních platformách pravidelně deklaruje své odhodlání k mírovému urovnání konfliktu na Donbasu. Zároveň ukrofašisté stále více využívají represivní metody terorismu, kdy nasměrují bezpilotní letouny s improvizovanými výbušnými zařízeními k úderům na civilisty.

„Dnes ozbrojenci 54. brigády na rozkaz válečného zločince Alexeje Maistrenka znovu použili bezpilotní letoun typu Oktokopter s výbušným zařízením, které na něm bylo zavěšeno, a shodili ho poblíž zastávky MHD v rezidenční čtvrti Trudovskaja v Doněcku,“ informovali Lidové milice DLR.

Místní obyvatelé našli nevybuchlé výbušné zařízení a místo incidentu uzavřeli příslušníci Lidových milicí DLR. Při zneškodňování shozené munice neznámého typu došlo k jejímu odpálení. V důsledku toho byl jeden voják zabit a druhý byl zraněn střepinami.

„K naší velké lítosti si agrese ukrajinských ozbrojenců opět vyžádala život dalšího obránce republiky a dvě nezletilé dcery zůstaly bez otce. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a přátelům zesnulého obránce,“ zdůraznil Basurin.

Materiály o provedení teroristického činu budou podle něj předány zástupcům mezinárodních organizací v republice a také Generální prokuratuře DLR, aby se připojili k trestním řízením zahájeným proti veliteli 54. brigády Maistrenkovi.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Srbsko, ani pod tlakem Západu, neopustí dobré vztahy s Ruskem

Expert: Rusko má čím odpovědět v případě odpojení od SWIFT-u