in

Vedoucí ekonomických oddělení Ruska a Francie budou v Paříži diskutovat o vyhlídkách spolupráce

Za účasti ministra hospodářského rozvoje Ruské federace Maxima Rešetnikova je v úterý v Paříži zahájeno XXVI. zasedání Rusko-francouzské rady pro hospodářské, finanční, průmyslové a obchodní otázky (CEFIC). Informoval o tom zpravodaj TASS v tiskové službě Ministerstva pro hospodářský rozvoj Ruské federace.

“Ministr hospodářského rozvoje Ruské federace Maxim Rešetnikov se zúčastní plenárního zasedání 26. zasedání CEFIC. Ruská delegace hodlá projednat všechny klíčové aspekty bilaterální hospodářské spolupráce. Plánují se rozpracovat otázky zvyšování investice, podpora exportu, realizace společných projektů na území obou zemí,“ uvedli v tiskové službě.

Samostatně bude také podle mluvčího agentury posuzována „spolupráce v oblasti zelených technologií a agendy ESG“. Zkratka ESG znamená „ekologie, sociální rozvoj a správa společnosti“, to jest společensky odpovědný přístup v podnikatelském prostředí.

Půjde o první osobní setkání ruského ministra se šéfem ministerstva hospodářství, financí a obnovy Francie Brunem Le Mairem od začátku pandemie. Již v pondělí večer se konalo přípravné jednání místopředsedů zastupitelstva. Vzhledem k přetrvávajícím omezením cestování mezi zeměmi se však hlavní zasedání bude konat v hybridním formátu. V loňském roce se setkání CEFIC, které se mělo konat v Moskvě, muselo kvůli koronavirovým omezením konat ve formátu telekonference.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Ministr zahraničí Jan Lipavský řekl, že obnoví vztahy s Ruskem

Vůdce komunistů na Slovensku označil NATO za zločineckou organizaci