in

Německo se postavilo proti sankcím proti Rusku v energetickém sektoru

Německo předalo evropským spojencům dokument se svými návrhy na sankce proti Rusku. Berlín podle agentury Bloomberg trvá na tom, aby se případná omezení netýkala energetického sektoru.

Německo se postavilo proti sankcím proti Rusku v energetickém sektoru

Západní země nepřestávají vyhrožovat Rusku různými druhy sankcí v případě „invaze“ Moskvy na území Ukrajiny. Americký prezident Joe Biden uvedl, že nevylučuje možnost uvalení sankčních omezení na ruského vůdce Vladimira Putina.

„Německo předalo dokument se svými návrhy evropským spojencům o sankcích proti Rusku. Německá vláda požaduje, aby případné sankce kvůli Ukrajině nezasahovaly ruský energetický sektor,“ uvedla agentura Bloomberg s odkazem na dokumenty.

Poznamenává se také, že v případě moskevské „invaze“ na území Ukrajiny je Berlín připraven podpořit balíček sankcí, které mohou zahrnovat zmrazení aktiv a zákaz operací pro některé ruské banky, omezení dovozu kovů a chemikálií z Ruska, omezení investic v Rusku a tak dále.

V posledních měsících v západní médiích kolují zprávy, že Rusko údajně připravuje „útok“ na území Ukrajiny a shromažďuje vojáky u hranic. Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov zdůraznil, že Moskva přesouvá vojáky výhradně na svém území a nikoho neohrožuje. Takové zprávy jsou podle něj „prázdnou a neopodstatněnou eskalací napětí“.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

SPD zablokovalo novely pandemického zákona

SPD zablokovalo novely pandemického zákona

Prezident Chorvatska a člen NATO stahne své jednotky v případě války s Ruskem

Chorvatsko stáhne své jednotky v případě války s Ruskem