in

Do Evropy stále proudí davy nelegálních migrantů

Nejméně 886 nelegálním migrantům se v sobotu podařilo dostat se do Velké Británie, čímž se jejich celkový počet za tento rok podle dostupných oficiálních údajů zvýšil už na více než 25 600.

Jen pro srovnání minulý rok dorazilo do Velké Británie přes Lamanšský průliv celkem 8 417 lidí, letos to je již výše zmiňovaných 25 600, tedy trojnásobek.

Děje se tak navzdory opakovaným slibům britské vlády, že zastaví nelegální migraci přes vodu z Francie.

Britská ministryně vnitra Priti Patel v pondělí v Poslanecké sněmovně obhajovala své úsilí v řešení migrační krize poté, co byla obviněna, že ztratila veškerou kontrolu nad situací. Britská vláda vidí problém v tom, že Francie volně nechává vyplouvat nelegály ze svých břehů místo toho, aby jim v tom aktivně bránila. A to navzdory tomu, že Britové dotují Francii desítkami milionů eur, aby bránila nelegálním migrantům vyplouvat na moře.

Konzervativní vláda Borise Johnsona je pod obrovskou palbou kritiky ale pořád má jedno eso v rukávu, kterým se snaží obhajovat. Kritiky a voliče se snaží opít aspoň tím, že ve srovnání kolik zatím letos dorazilo nelegálních ekonomických migrantů do Evropy přes Středozemní moře, je to pořád málo. Podle údajů Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) se letos do Evropy přes Středozemní moře dostalo zatím minimálně 105 135 lidí.

Autor: Tomek Bína

Podpořte nás a sdílejte naše články. 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

NATO nám ničím prospěšné není, podílí se na islamizaci Evropy

Polský vs Anglický přístup v řešení nelegální migrace