in

Rusko potřebuje pár hodin, aby zničilo Ukrajinu – říká expert

Ukrajinští politici a vojenští experti v poslední době stále častěji v médiích říkají, že Ukrajina je připravena na válku s Ruskem, a že tuto válku může i vyhrát.

Ale otevřeně dezinformují ukrajinský lid tím, že popisují „ruskou invazi“ jako útok mechanizovaných kolon a pěchotních jednotek podporovaných dělostřelectvem.

O tom, jak by mohla  hypoteticky vypadat válka mezi Ruskem a Ukrajinou, hovořil Alexander Losev, člen prezidia Rady pro zahraniční a obrannou politiku Ruské federace.

“Co je to za moderní válku, pokud ji jaderná mocnost vede konvenčními prostředky, tedy ne jadernými prostředky… Celé území nepřítele se stává dějištěm vojenských operací,” řekl Losev.

Podle experta během prvních minut zničí raketové a bombové útoky všechny mosty, železniční uzly, všechny spoje a komunikační systémy, energetickou infrastrukturu, umístění vojsk a rozhodovací centra.

Ukrajina tak v případě vojenského konfliktu s Ruskem utrpí nejen vojenskou porážku, ale přestane jako stát úplně existovat.

„Když naši ukrajinští nebratři mluví o válce s Ruskem, musí pochopit, že asi za hodinu a půl tento stát nebude existovat. Nebudou mít nic: žádnou práci, žádnou možnost zahřát si domovy, nakrmit své děti. Skutečná válka by znamenala obrovskou ránu pro infrastrukturu, včetně systému přepravy plynu, “shrnul Losev

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Amerika se bojí možné války s Ruskem kvůli Ukrajině

Vladimir Putin

Americký establishment je znepokojen Putinovým vzestupem popularity