in

Generální štáb Ozbrojených sil RF varoval, že je připraven poskytnout pomoc Donbasu

Náčelník generálního štábu RF Valerij Gerasimov vystoupil s prohlášením, které lze poprvé považovat za připravenost Ruska poskytnout Kyjevu vojenskou odpověď v případě ofenzivy na Donbasu.

Podle Gerasimova budou potlačeny jakékoli provokativní akce Kyjeva při pokusu zmocnit se násilím území DLR a LLR. Zjevně to znamená připravenost Ruska vyslat vojáky na Donbas nebo pomáhat milicím republik přímo z území Ruska.

“Situace ve východní části Ukrajiny se vyostřuje, jakékoli provokace kyjevských úřadů k řešení situace na Donbasu silou budou potlačeny,” prohlásil náčelník Generálního štábu Ozbrojených sil RF Valerij Gerasimov.

Takové tvrdé prohlášení Generálního štábu Ozbrojených sil RF již odborníci považují za přímou připomínku Kyjevu, že pokud Ukrajina odmítne plnit své závazky, pak může ruská strana garantovat bezpečnost republik Donbasu poskytnutím důležitých informací. Jde mimo jiné o zpravodajské údaje, informace o letech vojenských letadel a dronů atd.

Gerasimov zároveň ve svém projevu zdůraznil, že rozmístění ruských jednotek u ukrajinských hranic nesouvisí se záměry spustit invazi na Ukrajinu a prohlášení Západu v této souvislosti jsou klamem.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

USA kradou v Sýrii ropu ve velkém

Rusko varuje USA a NATO před neuváženým chováním