in

Kreml: Ruské odpálení rakety může učinit ruské diplomatické nóty pro Západ „přesvědčivějšími“

raketa

Nedávné odpálení ruské hypersonické střely Zircon může učinit ruské diplomatické nóty pro Západ „přesvědčivějšími“, řekl v neděli mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

“Doufejme, že se naše nóty tímto způsobem stanou přesvědčivějšími,” řekl Peskov stanici Rossija 1, když byl dotázán na odpálení rakety.

„Indie a Čína jsou našimi partnery a spojenci. Koordinovali jsme s nimi naše akce v mnoha ohledech na mezinárodní scéně, zejména s Čínou,“ řekl Peskov.

Řekl, že Čína minulý týden „velmi chválila“ ruské bezpečnostní návrhy a dodal, že „budeme v konzultacích pokračovat“.

Ke komentáři k možnosti rozšíření NATO na Ukrajinu, Gruzii a Moldavsko řekl, že Rusko to považuje „jako otázku života a smrti“. Další eskalace občanské války ve východní ukrajinské oblasti Donbass by byla pro Rusko nepřijatelná, protože se bude odehrávat poblíž ruských hranic, vysvětlil Peskov.

Kritizoval západní země za zaujaté postoje ke konfliktu na východní Ukrajině.

„Je nám řečeno, abychom přijali opatření k deeskalaci, ale nikdo totéž neřekne Ukrajině. Nikdo nevolá na Ukrajinu, aby řekl, že další eskalace občanské války by byla nepřijatelná a že by pro nás byla absolutně nepřijatelná, protože bude přímo u našich hranic. A koneckonců tam žijí Rusové, jejichž osud naše země nemůže ignorovat,“ řekl mluvčí Kremlu.

Když se Peskova zeptali na americké sankce proti Rusku, řekl, že Moskva chápe, že americký prezident Joe Biden nemůže zrušit všechny sankce najednou.

„Mnoho postupů je kodifikováno, což znamená, že prezident může jednat pouze v mezích zákonů a zákonů schválených Kongresem. Toto [sankce] je pravděpodobně způsobeno politickým zúčtováním mezi republikány a demokraty, takže prezident nemůže jen tak vstát a všechno zrušit. A my tomu velmi dobře rozumíme a jsme si vědomi toho, že s těmito sankcemi budeme muset ještě dlouho žít,“ uvedl mluvčí Kremlu.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Kadyrov

Kadyrov nabídl připojení Ukrajiny k Rusku

pekelná zima

Evropu čeká „pekelná zima“ kvůli dohodě mezi Čínou a Ruskem