in

NATO se bude rozšiřovat navzdory ruským protestům

Severoatlantická aliance hodlá navzdory ruským protestům pokračovat v expanzi. Řekl to dnes 16. prosince generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na tiskové konferenci po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Jens Stoltenberg

„NATO pokračuje v procesu rozšiřování. Černou Horu a Severní Makedonii jsme již přijali, navzdory protestům Ruska,“ prohlásil generální tajemník NATO.

Stoltenberg navíc přislíbil, že NATO nepřistoupí na kompromisy s Ruskem v souvislosti se situací s Ukrajinou a Gruzií, které vstoupí do aliance.

Ruský prezident Vladimir Putin 13. prosince pozval britského premiéra Borise Johnsona, aby zahájil jednání o vypracování dohod, které by vyloučily rozšiřování NATO na východ. Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov předal americké straně návrhy Moskvy v bezpečnostních otázkách.

Dnes se na summitu lídrů zemí EU v Bruselu diskutuje o „kompletním souboru sankcí“ vůči Rusku.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. The war is coming to Eastern Europe in 2022. Just like Adolfo Hitlerini did expend Germany Eastward in 1938 and 1939 without realizing that his move will mean European war, so is NATO under strange illusion that the Russian Federation will do nothing when Ukraine and Georgia in NATO will provoke a war. Many in Pentagon are allegedly saying that after 75 years of European Peace, it is time for a new European War.

Ohodnoťte tento článek

-1 Points
Upvote Downvote

NATO vyhrožuje Rusku rozmisťováním raket středního doletu v Evropě

válka

Třetí světová válka už začala, říká Rusko