in

Putin vyzval EU, aby využila Nord Stream 2 a zachránila se před energetickou krizí

Vladimir Putin

Evropská unie musí pochopit, že ruský plynovod Nord Stream 2 pro ni může být záchranou před energetickou krizí.

Ruský vůdce Vladimir Putin poznamenal, že spuštění NS-2 sníží ceny plynu v Evropě. Zoufalý pokus EU oddálit tuto událost vypadá jako sebevražda. Tento názor vyjádřil prezident Ruské federace na zasedání Státní rady a Rady pro vědu a vzdělávání dne 25. prosince, uvádí publikace „Ukraine.ru“.

“A pro ně by cena klesla – a výrazně.” Prostě si odřízli větev, na které sedí, “řekl Putin.

Šéf Ruské federace zdůraznil, že sama Evropská unie dovedla situaci do extrému, když pustila plyn z Ruské federace do reverzního režimu. V důsledku toho cena pohonných hmot vzrostla na rekordní úroveň a stále stoupá. V poslední době se cena dostala přes 2,1 tisíce USD.

Nord Stream 2 je pro Evropu jediným skutečným způsobem, jak se zachránit před kosmickými cenami paliv a zimním chladem. Čím dříve to Brusel pochopí a začne spuštění plynovodu usnadňovat, tím lépe pro EU.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Je jasné, že nedostatek je “pro pány statek”. Je také jisté, že Rusko je značně závislé na tom kolik prodá to topy a plynu. Kdo zvejka něco jiného, nevidí na špičku nosu. Globalizace Světa Rusům moc nedovoluje Evropu vydírat dodávkami ropy a plynu. Ovšem kdo konečně zatne tipec nadnárodním Evropským firmám, aby se konečně začaly chovat jako součást Evropské ekonomiky. Je třeba, aby se tajné služby začaly zabývat, jak a kdo tu v opravdu řídí
    EU. Veškeré zákony a zásahy EU kolem energetiky odporují lidským právům. Další možností je se spojit s ostatními občany EU a změnit naprosto systém její organizace.

    • EU se vydírá z peněz za cenu plynu sama a až bude v blízké budoucnosti v provozu Siberia II tak RF ledabyle prodá plyn do Asie.
      Vámi zmíněná zpolitizováná globalizace světa dovoluje posílat plyn jinými trasami než např polskými a ukrajinskými trubkami.
      Jsem rád ,že Gazprom žádost poláků o zvýšení plynu zamítl.
      Už dnes v ruských přístavech nakládají lodě plyn,který vozí do Polska ,,jako plyn z USA.,

  2. Co to je za síly jenž dělají ze skopčáků hlupáky….prosté …jsou to ty samé síly které je od r.1945 okupují..v pořádku jsou to vlci v rouše beránčím…jenže ty síly dnes kolonizují celou EU a stojí pár set km od Moskvy dříve se vymlouvaly na komunisty nyní je jasné že ty jejich krvelačné tlamy zajímá pouze ruský nezadlužený majetek…což o státech EU se říci nedá….čusík

  3. Pan Prezident Putin už to řekl ,,na férovku “.
    Gazprom posílá plyn do Německa POUZE pokud ke požadován.V dnešních dnech mělo Německo v zásobnících 47% plynu ,v současné době je to 43% protože svůj plyn Německo prodává Jamalem reverzním chodem Polsku a Ukrajině zhruba 3x dráž než kupuje od Gazpromu.

Ohodnoťte tento článek

Počet žádostí o azyl v Německu se v roce 2021 zvýšil o jednu třetinu

Salva raket „Zirkon“ na vzdálenost 1000 kilometrů byla poslední výstrahou pro Západ