in

Šéf diplomacie EU je uražen, že Brusel nebude na jednáních o bezpečnostních zárukách

Evropská unie je velmi nešťastná z toho, že se projednávání projektů o bezpečnostních zárukách navrhovaných Ruskem bude projednávat bez účasti Evropanů.

Josep Borrell

V rozhovoru pro list Welt to uvedl šéf evropské diplomacie Josep Borrell. Náměstek Státní dumy Ruské federace Leonid Slutsky ve svém kanálu Telegram komentoval rozhořčení představitele EU.

Borrella urazilo, že Brusel nebyl přizván k jednání o bezpečnostních zárukách a záležitost se řeší pouze mezi Ruskem, USA a NATO. Požadavek nerozšiřovat vojenský blok na východ navíc označil za „zcela nepřijatelný“. Borrell řekl, že podmínky mohou stanovit „pouze vítězové“.

„Rád bych se zeptal pana Borrella, kdo je podle něj právě tento vítěz? Je to skutečně EU, která se v posledních letech ve svých rozhodnutích přísně držela washingtonského politického kurzu? – napsal Slutsky.

Slutsky poznamenal, že Moskva bude hovořit pouze s těmi, kteří mohou skutečně rozhodovat a ovlivňovat situaci. Vzhledem k tomu, že EU dlouhodobě poslušně plní všechny pokyny Američanů, nemá přítomnost jejích zástupců na jednání smysl.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

John Bolton

John Bolton vyzývá NATO, aby se „postavilo Rusku“

NATO

Norský diplomat kritizuje šéfa NATO Stoltenberga a vyzývá ho, aby zmírnil napětí v Rusku