in

Ursula von der Leyenová: EU připravila sankce proti Rusku

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová uvedla, že Evropská unie připravila balíček sankcí proti Ruské federaci, který se později může stát reakcí na „ruskou agresi“ proti Ukrajině.

Ursula von der Leyenová

„Aby bylo jasno, tak po jakékoli agresi proti Ukrajině budou následovat sankce s rozsáhlými důsledky. Už jsou připraveny. Evropské země jsou jednotné, jednají v koordinaci se Spojenými státy a NATO. Jsme pro dobré vztahy s Ruskem, ale to závisí na jeho činech. Rusko musí zastavit provokace,“ řekla Leyenová v rozhovoru pro francouzský týdeník Journal du Dimanche, uvádí RIA Novosti.

Připomeňme, že Evropská unie uvalila sankce proti Rusku v roce 2014. Důvodem byl státní převrat na Ukrajině a referendum konané na Krymu. Omezení sankcemi se týká finančního, energetického a obranného sektoru Ruska. Kromě toho EU omezila přístup ruské strany k řadě technologií a služeb pro těžbu a průzkum ropy.

Kreml na oplátku přistoupil ke strategii nahrazování dovozu. Ruské úřady opakovaně zdůrazňují, že je kontraproduktivní mluvit s Ruskou federací v jazyce sankcí. Již dříve vyšlo najevo, že se EU obrátila na Světovou obchodní organizaci (WTO) s požadavkem vybrat od Ruska 290 miliard eur za „diskriminaci“ evropského zboží politikou nahrazování dovozu.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

-4 Points
Upvote Downvote
Miloš Zeman

Miloš Zeman: Kapitulace NATO v Afganistánu se stala novým „Mnichovem“

S-350 Viťaz

U hranic s Ukrajinou byly rozmístěny nejnovější ruské systémy protivzdušné obrany S-350