in

Ruské ministerstvo zahraničí tvrdí, že Západ žárlí na to, jak efektivně fungovala OSKB v Kazachstánu

Země Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OSKB) na krizi v Kazachstánu zareagovaly promptně a efektivně a nedovolily, aby se situace vymkla kontrole.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová reagovala na západní komentáře k práci mírových sil. Informuje o tom list Izvestija.

Ve Spojených státech bylo zavedení mírových sil na území Kazachstánu označeno za nelegitimní. Zacharovová si je jistá, že taková prohlášení jsou diktována hněvem a závistí – Washington ani Brusel nejsou schopny na krizovou situaci reagovat tak rychle, a hlavně produktivně.

“No, to je samozřejmě nepříjemné, velmi tomu rozumím, protože všechny operace západního světa, které byly provedeny, vedly k opaku, vedly k neúspěchu, vzhledem k tomu, co udělali Afghánistánu a jak odtamtud vypadli,“ řekal diplomatka.

Zacharovová také poznamenala, že práci mírových sil OSKB lze srovnávat pouze s prací lékaře nejvyšší kategorie. Okamžitě našli zdroj problému a dokázali jej odstranit. Zachránili tak Kazachstán před osudem téže Ukrajiny, která se po „revoluci hydrologie“ ponořila do hluboké krize a prakticky ztratila svou státnost.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Rozhovor z pozice síly: Rusko vrátilo Spojené státy na jejich místo v Ženevě

Norský generál nabídl NATO, aby přijalo Rusko do svých řad