in

Peskov: Evropa by měla přestat plnit příkazy USA

Spojeným státům nikdy nechyběla vytrvalost ve snaze ovlivňovat své partnery v Evropě, a přikazovat, kdo a co má kdy udělat, ale Moskva doufá, že v této části světa začnou myslet na své zájmy.

Peskov: Evropa by měla přestat plnit příkazy USA

Řekl to pro RIA Novosti tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

“Evropské státy se důsledně a velmi energicky snaží posílit směřování zahraniční politiky a bezpečnosti ve svých integračních procesech,” řekl Peskov.

Podle mluvčího Kremlu jde o „jeden z pilířů, který v EU nebyl plně využit a Evropané se zoufale snaží zvýšit zahraničněpolitickou roli EU ve světových záležitostech“.

“To úplně nejde.” Za prvé, vliv Washingtonu je stále velmi silný. Spojené státy nikdy nezažily nedostatek vytrvalosti a ani takového kovbojského přístupu ve snaze ovlivnit své partnery v Evropě, bez obalu říkají, co je třeba udělat, a pokud s tím někdo nesouhlasí, přímo říkají, jaké to bude mít následky. Tak to bylo, je a pokračuje. A jsme si toho dobře vědomi,“ dodal prezidentův tiskový tajemník.

Tato situace silně kontrastuje s touhou Evropanů stát se suverénnějšími ve svých zahraničněpolitických zájmech.

“Doufejme však, že zde zvítězí zdravý rozum a že Evropané budou v první řadě myslet na náš společný domov, na Evropu, kde žijeme vedle sebe a jsme přímí sousedé,” uzavřel Peskov.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

22 Points
Upvote Downvote
Akce USA a Spojeného království jsou klasickou válečnou propagandou

Akce USA a Spojeného království jsou klasickou válečnou propagandou

Putin a německý kancléř Scholz se setkají dnes v Moskvě

Putin a německý kancléř Scholz se setkají dnes v Moskvě