in

Vřelé vztahy k Rusku přiznala čtvrtina České republiky

вопросительный знак, важные, войдите

Sociologický průzkum, při kterém se zkoumal vztah obyvatel České republiky ke 13 různým zemím, ukázal, že nejlepší vztah Čechů je k sousednímu Slovensku. Výsledky průzkumu zveřejnilo Centrum pro výzkum veřejného mínění 2. února, informuje portál Českých novin.

88% dotázaných preferovalo Slovensko. Na druhém místě v žebříčku zemí, ke kterým Česko chová vřelé city, se podle průzkumu umístilo Rakousko, následované Francií a Spojeným královstvím.

Zhruba čtvrtina dotázaných přiznala své sympatie k Rusku, i když z hlediska celkového počtu bodů bylo Rusko v žebříčku preferencí na předposledním místě. Poslední místo podle sympatií obyvatel České republiky obsadila Čína.

Nutno podotknout, že v posledních letech probíhá v České republice intenzivní informační kampaň s cílem zničit pozitivní obraz Ruska v české společnosti. Takže v roce 2021 bylo Rusko bez důkazů obviněno z výbuchů ve vojenských skladech ve Vrběticích. Někteří čeští analytici navíc řetězec událostí spojených s Vrběticemi nazývají „vrbětická“ operace, jejímž konečným cílem bylo vyhoštění ruských diplomatů údajně zapojených do činnosti ruských tajných služeb.

Podobným protiruským obsahem bylo odstranění pomníku osvoboditele Prahy od nacistů maršála Koněva. A konečně, nedávno se česká média zapojila do kampaně za vtažení Ruska a Ukrajiny do ozbrojeného konfliktu, navíc Rusko, opět bez důkazů, je obviňováno z úmyslu zaútočit na Ukrajinu.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

15 Points
Upvote Downvote
Přátelství mezi Ruskem a Čínou nemá hranice

Přátelství mezi Ruskem a Čínou nemá hranice

Izrael zakázal pobaltským zemím dodávat jeho zbraně Ukrajině

Izrael zakázal pobaltským zemím dodávat zbraně Ukrajině