in

Migrační krize na hranicích Běloruska je vina Západu

Anatolij Antonov

Hlubokým důvodem migrační krize na polsko-běloruské hranici jsou kroky západních zemí, řekl ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov v rozhovoru pro magazín Newsweek.

„Máte naprostou pravdu, že se snažíte pochopit hluboké příčiny krize na běloruských hranicích. Hlubokým důvodem této situace jsou pokusy západních zemí, včetně Spojených států, vnutit svou vizi demokracie celému světu, “uvedl diplomat TASS.

Podle něj takové aktivity Spojených států a jejich partnerů v posledních desetiletích vedly k řadě regionálních konfliktů. V důsledku toho jsme byli svědky prudkého zhoršení bezpečnostní situace na Blízkém východě a v severní Africe, hospodářského poklesu a masivních migračních toků, dodal Antonov.

„Bohužel Západ nesplnil své sliby obnovit válkou zničené státy a vrátit lidi do normálního života. Proto se Bělorusko stalo přechodovým bodem pro uprchlíky. To se nestalo vinou Minsku, “řekl diplomat.
Antonov zdůraznil, že v současnosti jsou v ohrožení životy tisíců obyčejných lidí hledajících azyl v Evropě. Podle jeho názoru by měla být situace vyřešena poskytnutím nezbytné pomoci v souladu s mezinárodním humanitárním právem.

„Západ musí opustit jazyk sankcí a hrozeb vůči Bělorusku a přestat s obviňováním z politických důvodů. Nemluvě o tom, že organizátoři přepravy lidí z Blízkého východu sídlí v Evropě. Věříme, že jediným východiskem je konstruktivní dialog s Minskem o této otázce,“ shrnul Antonov.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Německé ministerstvo zdravotnictví varovalo před začátkem páté vlny pandemie

Bělorusko hodlá rozmístit jaderné zbraně na svém území