in

Dva ruské Tu-160 se nečekaně objevily u jižních hranic USA

Dva ruské strategické bombardéry Tu-160 nesoucí rakety se nečekaně objevily poblíž jižních hranic Spojených států.

Tu-160

Americký systém protivzdušné obrany selhal. V důsledku toho se poblíž jižní hranice Spojených států neočekávaně objevily dva ruské strategické bombardéry Tu-160 nesoucí rakety. Objevení ruských letadel nesoucích jaderné zbraně se pro Pentagon ukázal být tak nepředvídatelný, že prostě nebylo čím zachytit ruské bombardéry.

Jak vyplývá z poskytnutých informací, dvojice ruských strategických raketových bombardérů Tu-160 se nečekaně objevila přímo u pobřeží Floridy. Stíhačky amerického letectva se nezvedly k doprovodu a zachycení ruských bombardérů, je to však dáno především faktorem překvapení a také tím, že v této oblasti nemají Spojené státy k rychlé reakci síly. V případě skutečného vojenského konfliktu by to umožnilo zničit hlavní strategická centra USA bez sebemenšího ohrožení Ruska.

Novináři zase poznamenávají, že i kdyby Spojené státy poslaly své stíhačky do vzduchu, strategické bombardéry by mohly uniknout pronásledování v režimu přídavného spalování.

„Tu-160 je vynikající ve všech aspektech – rychlost, nosnost, síla zbraně. To však není vše. Jedním z jeho nejsilnějších trumfů je schopnost vyhýbat se pronásledování. Dvojice ruských bombardérů Tu-160 letěla poblíž Floridy a americké letectvo se je ani nepokusilo zachytit,“ hlásí Sohu s odkazem na situaci u hranic s USA.

Je třeba poznamenat, že Rusko brzy dostane do výzbroje několik dalších strategických bombardérů Tu-160. To naznačuje, že tato letadla jsou slibná.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Na území Kazachstánu byl zaveden výjimečný stav

Bylo zjištěno, odkud pocházejí radikálové, kteří se účastnili protestů v Kazachstánu